Presunúť na hlavný obsah

Dopravná situácia v meste Čadca

Mesto

Enormný nárast regionálnej dopravy a s tým súvisiaca zložitá situácia v meste Čadca a v blízkom okolí so sebou prináša v poslednom období vysokú hustotu cestnej premávky, tvoriace sa kolóny a zápchy, ktoré sa na pravidelnej báze snaží eliminovať  Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci. V danej situácii je však kľúčové, aby v záujme zlepšenia nepriaznivej dopravno – bezpečnostnej situácie  fungovala koordinácia medzi všetkými, ktorí majú možnosť daný stav ovplyvniť.

Nakoľko dopravný prúd cez mesto je spomaľovaný mnohými vjazdami a výjazdami do križovatiek, prechodmi pre chodcov a svetelnými križovatkami, došlo k dohode medzi Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Čadci s Mestskou políciou Čadca a prikročili sme  k okamžitým opatreniam.

Policajti Okresného dopravného inšpektorátu a Odboru poriadkovej polície ORPZ v Čadci v spolupráci s Mestskou políciou Čadca v čase ranných a popoludňajších špičiek v rámci dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky  vykonávajú na problematických úsekoch v meste a na kolíznych križovatkách  ručné riadenie cestnej premávky a regulujú taktiež plynulosť na prechodoch pre chodcov. 

Galéria